Podešavanje sjedala

Udaljenost do papučica

Smiley face

Udaljenost sjedala do papučica najlakše je podesiti tako da lijevom nogom pritisnete papučicu spojke do kraja. Pritom bi lijeva noga trebala ostati blago savinuta u koljenu.


Kut naslona sjedala

Kut naslona sjedala

Kut naslona sjedala podesite tako da gornji i donji dio tijela zatvaraju kut od 100-110 stupnjeva.Nagib donjeg dijela sjedala

Nagib donjeg dijela sjedala

Nagib donjeg dijela sjedala (ako ga je moguće podesiti u vozilu) podesite tako da je pritisak tijela ravnomjerno raspoređen na cijelu dužinu donjeg dijela sjedala.


Podešavanje lumbalnog dijela

Podešavanje lumbalnog dijela

Lumbalni dio sjedala (ako ga je moguće podesiti u vozilu) podesite tako da blago pritišće kralježnicu.Podešavanje visine sjedala

Podešavanje visine sjedala

Visinu sjedala (ako ga je moguće podesiti u vozilu) podesite tako da imate bolji pregled kroz vjetrobransko staklo, ali ne previše jer bi koljenima mogao smetati volan.


Važno

Nikada nemojte podešavati sjedalo u vožnji ili kada vam motor radi, a mjenjač je u brzini ! Možete izgubiti kontrolu nad vozilom ! To je česta pogreška početnika u vožnji ! Sjedalo nekontolirano krene prema nazad, a noga sklizne s papučice spojke !

Add Comment

* Required information
5000
Captcha Image

Comments (0)

No comments yet. Be the first!

Izbornik